Anna Rørbæk: Vejen til min første bestyrelsespost

Anna Rørbæk: Vejen til min første bestyrelsespost

Her deler Anna Rørbæk sin inspirerende vej til den første bestyrelsespost. Det hele startede med et afslag, som tændte den indre ild - og 3 måneder senere er Anna dér, hvor hun høfligt må takke nej til flere henvendelser om mulige poster.

Er du også blevet vejet og fundet for let?

Er du også blevet vejet og fundet for let?

Det sker hver gang på mine kurser, at én eller flere af kursisterne rækker hånden i vejret og fortæller, at de har søgt optagelse i et bestyrelsesnetværk, men ikke er kommet ind. Derfor er de kommet til at tvivle på, om de overhovedet har en berettigelse i bestyrelseslokalet. For hvis bestyrelsesnetværkene ikke kan se værdien, har de så overhovedet en chance? Jeg bliver så trist. Jeg kan se, hvad de kan. Jeg ved, at de også vil sparke r** i en bestyrelse. Men det kræver, de får chancen. Så jeg giver min ærlige mening til kende.

Mere diversitet i de danske bestyrelser

Mere diversitet i de danske bestyrelser

Sådan skriver Helle Bro på LinkedIn om den podcastepisode, vi optog en dejlig forårsdag i Kbh: “Min første bestyrelsespost ville normalt have været gået til en mandlig advokat. Der var absolut ingen områder, hvor jeg lignede det, der var normen i lokalet. Som kvinde i starten af 30’erne og uddannet humanist blev det en ensom post med mange kampe for at stadfæste min berettigelse til pladsen. Efter et års tid var det dog tydeligt for alle i lokalet – inklusiv mig selv – hvor meget værdi, det skaber, at bestyrelsen repræsenterer et bredt kompetencespænd, sammensat af forskellige profiler”. Lys selv til den podcast, hvor Helle og jeg vender værdien af nye kompetencer i de danske bestyrelser.

Behov for nye kompetencer og talenter i de danske bestyrelser

Behov for nye kompetencer og talenter i de danske bestyrelser

Jeg elsker podcasts - og jeg elsker især podcasts, der fortæller om bestyrelsesarbejdet på en ny måde. Nedbrydes der så også en bunke fordomme undervejs, er der tale om et helt Kinder-æg - også sådan et er der tale om her, hvor CEO og founder Iris Isabella Engelund fra Play Your Talent interviewer erfarne Henrik Busch om det værdiskabende bestyrelsesarbejde. Deres samtale er vand på min mølle og brænde til mit bål, så lyt og læs selv med, hvis du også tænker, der skal ruskes op i de danske bestyrelser.

Hvad er en værdiskabende bestyrelse?

Hvad er en værdiskabende bestyrelse?

I dag har jeg - ganske tilfældigt - haft to founders i telefonen. Begge fra start-ups, begge frustrerede over deres bestyrelses indsats og arbejde, og begge har de spurgt: Kan jeg forlange mere af min bestyrelse? For hvad gør man egentlig, når “de rigtige” bestyrelsesmedlemmer ikke er de rigtige bestyrelsesmedlemmer?

Klar til at finde din første bestyrelsespost?

Klar til at finde din første bestyrelsespost?

Jeg indleder mange af mine foredrag med dette foto fra et bestyrelsesmøde i Vest Administrationen. Jeg viser det for at åbne døren ind til bestyrelseslokalet og afmystificere, hvad der egentlig foregår derinde. Afmystificeringen er nemlig vejen til at få mange flere forskellige profiler i spil - særligt alle os der er anderledes end de gængse profiler. Vil du også gerne finde vej til din første bestyrelsespost? Så læs med her.

Endnu en vej til den første bestyrelsespost: De forbrugerejede selskaber

Endnu en vej til den første bestyrelsespost: De forbrugerejede selskaber

Der er masser af bestyrelsesposter i danske forbruger- eller medlemsejede selskaber - og her er der også brug for at ryste posen og bringe nye profiler i spil. Jeg tog en snak med Susan Münster fra Danske Vandværker for at høre, hvordan man griber opgaven an, hvis man gerne vil ind i vandsektoren.

Christian Sophus Ehlers: Min første bestyrelsespost

Christian Sophus Ehlers: Min første bestyrelsespost

Jeg skriver som oftest om SMV-bestyrelserne, men der er mange andre muligheder for at lave værdiskabende bestyrelsesarbejde, og her deler jeg Christian Sophus Ehlers’ vej ind i en NGO-bestyrelse. Det er nemlig mange af de samme ting, der gør sig gældende - både i selve arbejdet og ift. at finde vejen til bestyrelseslokalet.

Åbne søgninger

I denne uge er jeg stødt på 8 åbne bestyrelsessøgninger, som også er delt på LinkedIn, men man kan selvfølgelig misse dem i strømmen, så nu har jeg også samlet dem her:

…og til alle med forskerbaggrund er Uddannelses- og Forskningsministeriet på udkig efter 4 nye medlemmer til Danmarks Frie Forskningsfonds bestyrelse og faglige forskningsråd.

Alt godt til alle, der søger!

Her kan du finde tips & tricks om vejen til den første bestyrelsespost

Heidi Rosendal Larsen: Vejen til min første bestyrelsespost

Heidi Rosendal Larsen: Vejen til min første bestyrelsespost

Her deler Heidi Rosendal Larsen vejen til den første bestyrelsespost. Heidi har arbejdet målrettet med de 3 ting, der skulle til: Netværk, kompetencer og timing. Her deler hun sin super inspirerende historie om, hvordan man går fra “jeg vil” til “jeg kan”.

Kan man finde en bestyrelsespost på en halv time?

Kan man finde en bestyrelsespost på en halv time?

Kan man finde en bestyrelsespost på en halv time? Måske ikke, men en tirsdag morgen i marts gjorde vi et ærligt forsøg. Carsten Sølund havde inviteret til morgenkaffe på Clubhouse, og emnet var “Vejen til den første bestyrelsespost” - mit absolutte yndlingsemne. Læs selv med her og se, hvor langt man kan komme på en halv time.

Skal man være adm.dir. for at arbejde strategisk? Neeeeej!

Skal man være adm.dir. for at arbejde strategisk? Neeeeej!

Da Joakim Bruchmann var i Børsen med det glade budskab, at knap 60% af alle nBoards rekrutteringer til bestyrelser og advisory boards i 2021 har fokuseret på helt nye kompetencer, var der straks én i kommentarsporet, som ville gøre opmærksom på, at kompetencefokus kunne føre til for megen operationel tænkning. Som om strategisk tænkning udelukkende er forbeholdt adm.dir’er og deslignende. Sikke noget sludder. Jeg uddyber her.

Sådan sætter du det digitale på bestyrelsens agenda

Sådan sætter du det digitale på bestyrelsens agenda

På Instagram refererer jeg ofte til mig selv som “DenDigitaleDame”, fordi mit bidrag i bestyrelseslokalet tager udgangspunkt i mine 15+ års erfaring som digital forretningsudvikler. Derfor får jeg også mange henvendelser fra både virksomheder og bestyrelseskandidater, som gerne vil sætte det digitale på dagsordenen og er i tvivl om, hvordan man gør. Lige præcis det tema har jeg fået lov til at fortælle en hel masse om i en snak med Jesper Toft fra Avidly.

Ejerleder Gitte Kirkegaard: Sådan bruger jeg min bestyrelse

Ejerleder Gitte Kirkegaard: Sådan bruger jeg min bestyrelse

Jeg harcelerer ofte over, at mediebilledet er så ensidigt fokuseret på de store virksomheder, og derfor blev jeg også glad, da Dansk Industri inviterede til SMV-dagen 2021 - og endnu gladere da jeg så Gitte Kirkegaard, ejerleder i Logitrans, på programmet. Gitte har nemlig fuld fart på det værdiskabende bestyrelsesarbejde, og på SMV-Dagen fik hun mulighed for at uddybe, hvad det helt konkret betyder for hende som ejerleder. Her får du et resumé.

Nye kompetencer i bestyrelsen - og ny dynamik i bestyrelseslokalet

Nye kompetencer i bestyrelsen - og ny dynamik i bestyrelseslokalet

Under overskriften “Bestyrelsesdynamik og kompetencebehov i bestyrelsen” havde Board Network og Dansk Industri inviteret til et webinar, der satte den værdiskabende bestyrelse på dagsordenen. En række inspirerende bud på bestyrelsens dynamik, nye kompetencer og veje til den første bestyrelsespost.

Lisbeth Rækby: Den første bestyrelsespost

Lisbeth Rækby: Den første bestyrelsespost

Lisbeth Rækby er produktionschef i Cadpeople, og netop arbejdspladsen blev vejen til Lisbeths første bestyrelsespost. Den anden bestyrelsespost kom mere uventet, nemlig som et direkte resultat af, at andre gjorde opmærksom på Lisbeths bestyrelseskandidatur. Sådan kan det nemlig også gå, når man først melder sig på banen. Få selv hele historien her.