Jeg mødte Lise Rønfeldt Bagger første gang, da hun dukkede op på et af mine kurser. Hun var sød, smilende og super begavet, og så delte vi instinktivt mange af de samme kæpheste. Særligt forbavselsen og frustrationen over, at så forsvindende få bestyrelsesposter bliver besat via professionelle rekrutteringer.
Det blev vi enige om at skrive en kronik om - og faktisk endte den kronik med at blive bragt i Børsen.
Siden har vores veje også krydset hinanden i andre sammenhænge, og jeg blev glad helt ned i maven, da Lise en dag annoncerede sin første bestyrelsespost i et opslag på LinkedIn og ganske kort tid efter i min indbakke:
“Endnu en god nyhed fra mit lille bestyrelseshjørne: Jeg fik også posten hos Børnehjælpsdagen, så jeg har totalt optur over, hvordan dette år starter på bestyrelsesfronten :-)”
Vi er så heldige, at Lise gerne vil dele sin historie. Læs med her og lad dig inspirere!
Hvad laver du i dit daglige arbejde?
Jeg er selvstændig kommunikationsrådgiver og indehaver af Rønfeldt Kommunikation. Jeg udvikler og eksekverer strategisk kommunikation, PR og journalistik for store og små virksomheder og organisationer.
Inden jeg kastede mig ud i min drøm om et mere frit og fleksibelt arbejdsliv, har jeg bl.a. været ansat som ansvarlig for kommunikation i NGO- og kulturbranchen og leveret artikler til dagblade og magasiner.
Hvorfor valgte du at gå ind i bestyrelsesarbejdet?
Jeg har længe undret mig over, at kommunikation som faglighed sjældent er repræsenteret i bestyrelseslokalerne. For det er en afgørende kompetence i forhold til bestyrelsens opgave som øverste strategiske ledelse. Jeg bidrager med at forløse det strategiske potentiale, der er i professionel kommunikation. Uanset om man skal sælge et produkt, en sag eller noget helt tredje, så er kommunikative kompetencer afgørende bl.a. i forhold til brand, omdømme, kendskab og synlighed - og for at forebygge og/eller håndtere kriser.
Havde du nogle forbehold eller fordomme om bestyrelsesarbejdet, der holdt dig tilbage?
I dén grad. Jeg skrev fx dette indlæg i Børsen sammen med Laura Vilsbæk, hvor vi harcelerer over den manglende åbenhed, når bestyrelser rekrutterer. Den lukkede tilgang harmonerer ikke med mit billede af og ønske om at arbejde professionelt.
Derudover har jeg også oplevet – særligt blandt de mere traditionelle bestyrelsestyper – at det kan være en kamp at argumentere for, hvilken værdi kommunikationskompetencer bidrager med, og hvorfor det er afgørende, at de kompetencer er tilstede.
Jo større diversitet (også) i faglighed, jo flere nuancer og perspektiver vil man få fx i de problemstillinger og udfordringer, som bestyrelsen skal tage stilling til.
Bliv bestyrelsesklar
Er du i tvivl om dit bidrag i en bestyrelse? Om der overhovedet er noget, du kan bidrage med?
Lad mig hjælpe med at få øje på alle de ting, du kan.
Alle de ting fra dit CV, som med sikkerhed er relevant i en bestyrelse.
..og få en peptalk med i købet, for jeg har endnu ikke mødt en bestyrelsesspire, som ikke havde noget at byde ind med.
Jeg kalder det “Bliv Bestyrelsesklar”, og du kan læse meget mere lige her.
Hvordan fik du din allerførste bestyrelsespost?
Udover mine poster i frivillige bestyrelser fik jeg mine seneste to bestyrelsesposter i hhv. Fonden GRO Kvindekrisecenter og Børnehjælpsdagen efter en proces med åbne opslag og samtalerunder. Jeg så opslagene på Linkedin via netværk.
Herefter lavede jeg grundig research og kastede mig over tastaturet, hvor jeg beskrev, hvad jeg som profil kan bidrage med og hvilken værdi, det kan skabe. Så blev jeg inviteret til samtaler og tilbudt posterne. Yay!
Hvad kan du bidrage med i bestyrelseslokalet? Og hvordan skaber det værdi for virksomheden?
Generelt et strategisk blik - naturligvis med kommunikationsbrillerne på. En af mine spidskompetencer er at identificere de gode historier, indsatser og værdier – og dermed positioneringspotentiale og forretningsmæssige muligheder. Mit fokus er altid på, at visioner og værdier efterleves til gavn for både bundlinje, relationer, omdømme og opbakning.
Jeg er vant til at arbejde systematisk med netværk og skabe strategiske alliancer med forskellige samarbejdspartnere og stakeholders, fx i forhold til finansielle bidrag eller videndeling. Det kan (også) skabe værdi på bestyrelsesniveau.
Hvad er det allerbedste ved at arbejde i en bestyrelse?
At bidrage til at skabe værdi og forandring. Finde gode match både menneskeligt og i kombinationen af forskellige fagligheder, så man får de bedste betingelser for så effektivt et (sam)arbejde som muligt. Når organisationens værdier flugter med ens egne, er det et rigtigt godt udgangspunkt.
Derudover lærer jeg også selv super meget af bestyrelsesarbejdet og ikke mindst alle de seje mennesker, som jeg samarbejder med.
Andet du gerne vil dele?
Kæmpe shout-out til de bestyrelser, der rent faktisk slår ledige bestyrelsesposter åbent op. Mange bestyrelser er såkaldt ”selvsupplerende” – men det bør ikke forhindre dem i at gå mere ambitiøst og professionelt til værks. Det skriger til himlen kun at rekruttere i egne netværk og blandt profiler, der ligner en selv. Jeg vil hævde, at bestyrelser, der benytter den arbejdsmetode, ikke tager deres bestyrelsesansvar særligt alvorligt.
Her kan du finde flere inspirerende rollemodeller:
Leder du også efter relaterbare rollemodeller?
En af de ting, jeg selv har erfaret, er, at rollemodeller virker. Derfor samler jeg på gode historier, som flere måske kan genkende sig selv i. For dørene skal altså åbnes for mange, mange flere.
Læs med her!
Dét her har jeg altså glædet mig til at dele 😍
Det handler (blandt andet) om:
⭐️ Hvordan du finder din første – eller næste – bestyrelsespost
⭐️ Hvordan du helt konkret kan bruge en bestyrelsesuddannelse
⭐️ Hvordan du kan tackle afslag og nej’er
Jeg siger det bare: Vi er mange, som kan lære MEGET af Tina 🔥
Læs med og lad dig inspirere her!
Så er den her: Bestyrelsesrapporten 2024 fra BoardPartner. En af de rapporter, jeg bruger allermest, når jeg underviser og når jeg holder foredrag, fordi den kortlægger det danske bestyrelseslandskab i sin helhed. Ikke kun de store, ikke kun de små, ikke kun de børsnoterede, ikke kun et udsnit, som det ellers er tendensen i mediebilledet. Men alle danske virksomheder og deres bestyrelser. Bestyrelsesrapporten er derfor en gave for en bestyrelsesaktivist, og jeg har kastet mig over konklusionerne. Læs selv med her.
Her gang der er mange åbne opslag, bliver min indbakke oversvømmet af gode spørgsmål, og senest fik jeg et af de spørgsmål, som jeg endnu ikke havde besvaret på hverken blog eller i podcast før, nemlig:
”Jeg vil gerne søge en af posterne.
Hvordan skriver jeg en god ansøgning?”
Find selv svaret her.
Hvordan overbeviser man 300 dedikerede medlemmer, når der er tale om et demokratisk valg i en medlemsejet bestyrelse? 🤔
Dét ved Mette - og vi er så heldige, at hun gerne vil dele sin historie samt alle tips og tricks med os. Mette er mega sej og inspirerende, så det må du altså ikke gå glip af 💥
Læs med og lad dig inspirere her!
Niklas Hall er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk. Han anbefaler blandt andet:
⭐️ Som ny i en bestyrelse er det godt med ydmyghed og undren
⭐️ Frivillige bestyrelser kan også noget - undervurder ikke læringen derfra
Læs med og lad dig inspirere her!
Grith har mange tips og tricks i ærmet - og hun anbefaler blandt andet:
⭐️ Vær tålmodig og mærk efter
⭐️ Sig det højt og brug dit netværk
⭐️ Hav styr på potentielle interessekonflikter
Vil du have endnu flere tips og tricks? Læs Griths historie her og lad dig inspirere!
Lise-Lotte Firring Jensen er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Jeg mødte Lise-Lotte første gang i november - og jeg kan lige love dig for, at der er sket meget siden da 🚀
Læs Lise-Lottes historie og lad dig inspirere!
Der er mange forskellige veje til den første bestyrelsespost 🛣
Maja Dalgaard Pøhler har formået at tage en lidt anderledes vej end de fleste - og dén historie skal du selvfølgelig ikke snydes for 🤩
Læs Majas historie og lad dig inspirere her!
Lise Rønfeldt Bagger er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Lises rolle i bestyrelseslokalet er at have kommunikationsbrillerne på, hvor hun blandt andet siger:
Uanset om man skal sælge et produkt, en sag eller noget helt tredje, så er kommunikative kompetencer afgørende bl.a. i forhold til brand, omdømme, kendskab og synlighed - og for at forebygge og/eller håndtere kriser.
Læs Lises historie og lad dig inspirere her!
En besked fra Simon tikkede pludselig ind i min indbakke tilbage i januar 2022. Og siden da er vores veje begyndt at krydse hinanden - og dét er jeg rigtig glad for!
Simon er nemlig super inspirerende og meget dedikeret - og så beundrer jeg virkelig hans gå-på-mod.
Læs med her og bliv inspireret af Simons historie og vej til den første bestyrelsespost!
Charlotte Gøttler er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Charlotte brænder for at sætte sine strategiske og taktiske erfaringer i spil, hvor hun synes det er super givende at skabe vækst i en virksomhed - eksempelvis ved at positionere og synliggøre 🤩
Læs Charlottes historie og lad dig inspirere her.
Jens Kristians historie er super inspirerende for alle unge, der gerne vil i gang - og ikke mindst for alle de fremsynede bestyrelser, som overvejer, om de unge måske også skulle ha’ en plads - eller i det mindste - en stemme ved bordet.
Jeg kan ikke få armene ned 🙌🏼 Vi har brug for mange flere som Jens Kristian. Han er mega sej og inspirerende. Faktisk er vi så heldige, at han gerne vil dele sin historie med os her på Nyibestyrelsen.dk. Læs med og lad dig inspirere lige her!
Anna Kathrine Matthiesen var én af dem, jeg kun kendte fra LinkedIn, indtil hun en dag dukkede op på et af mine kurser. Jeg havde lagt mærke til hende, fordi hun i en ung alder blev udnævnt til partner i Vertica. Vertica er et e-handelshus, som ligger i Aarhus, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at Anna havde masser at byde ind med i en bestyrelse. Der gik heller ikke lang tid, før jeg så, at hun havde landet sin første bestyrelsespost. Læs selv med her, hvor Anna deler sin historie.
Jeg stødte første gang på Mathilde i ét af mine kommentarspor på LinkedIn. Det var et opslag om min netop lancerede podcast, og her dukkede hun pludselig dukkede op med kommentaren: “Super spændende emne.
En podcast som denne kunne jeg godt have brugt, da jeg som 26 årige gik ind i min første bestyrelsespost”. Kæmpe YAY altså. Selvfølgelig fordi hun var begejstret for podcasten (🥳) , men også fordi hun havde landet sin første bestyrelsespost som 26- årig. Få selv Mathildes historie her.
Jeg stødte på Pernille Gry Petersens vanvittigt spændende profil i et kommentarspor på LinkedIn, hvor hun kommenterede på et af mine opslag. Pernilles kommentar gjorde mig nysgerrig, fordi hun arbejdede i flere bestyrelser - med en baggrund som socialrådgiver. Læs selv Pernilles historie her.
Jeg stødte på Anne på LinkedIn, da hun dukkede op i en artikel i Børsen, som handlede om Djøf’ere i de danske bestyrelser, og jeg faldt over for hendes kommunikationsbaggrund og ESG-erfaring, for det er verdens bedste eksempel på, at der er brug for noget nyt i de danske bestyrelser.
Når Anne kan arbejde som formand for 30.000 privatansatte i Djøf og dertil arbejde som næstformand for 108.000 medlemmer i Djøf, har vi endnu et virkelig godt eksempel på, at der er mange forskellige kompetencer, som kan bringes i spil i bestyrelseslokalet. Også de kommunikationsfaglige og ESG - selv på formandsposten.
Læs selv Annes super inspirerende historie lige her.
“Hvis man ikke selv gør noget aktivt, så sker der altså ikke noget”
Sådan plejer jeg altid at sige… 💬
Men det er ikke tilfældet for Maria Lya Leerbeck.
Hun var ikke aktivt søgende, men alligevel dumpede der en mail ind i indbakken med emnet “Bestyrelsespost”.
Læs Marias historie og lad dig inspirere her.
Julie Lindegaard er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Julies rolle i bestyrelseslokalet er blandt andet at skabe strategisk synlighed, hvor hun er særligt optaget af kommunikation, strategi, ledelse og udvikling.
Læs Julies historie og lad dig inspirere her.
For et halvt år siden vidste jeg ikke, hvem Anne Willemoes var. Men lige pludselig begyndte vores veje at krydse hinanden - og dét er jeg rigtig glad for!
Anne er nemlig super inspirerende og meget dedikeret - og så beundrer jeg virkelig hendes gå-på-mod.
Læs med her og bliv inspireret af Annes historie og vej til den første bestyrelsespost - og de næste to som er kommet efterfølgende 🤩
For et par måneder siden tikkede der én af de allerbedste beskeder ind i indbakken. Den var fra superseje Julie Møgelvang Bjørnsholm som skrev, at hun lige havde fået sin første bestyrelsespost - og endda også en post i et advisory board.
Jeg kan ikke få armene ned, og vi er så heldige at Julie gerne vil dele sin historie med os her på Nyibestyrelsen.dk.
Fasten your seat belt og lad dig inspirere her.
Christian Bech Nørhave er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Jeg har haft fornøjelsen af at møde Christian på to kurser; Sådan finder du vej til din første bestyrelsespost og Kom i mål med en knivskarp bestyrelsesprofil. Her gik det hurtigt op for mig, at én ting er sikkert; Christian er en super stærk netværker som arbejder målrettet og ambitiøst - og dét er altså vejen frem!
Læs med og lad dig inspirere!
Lisbet mødte jeg første gang under Coronanedlukningen i 2020, hvor jeg var inviteret ind i hendes netværksgruppe for at holde et oplæg om vejen til den første bestyrelsespost. Derfor blev jeg også så glad, da Lisbet dukkede op i Goodtalks, hvor vi hver måned sætter vejen til den første bestyrelsespost på agendaen - og endnu gladere, da hun sagde ja til at dele vejen til den første post her på Nyibestyrelsen.dk. For den første post har hun nemlig fået - faktisk har hun fået flere. Og så var der også den, hun sagde nej til. Læs selv med her.
Karen Melchior er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk. Karen kommer nemlig med en tung baggrund fra den offentlige sektor, og så er hun oprindeligt uddannet inden for det humanistiske felt. Det behøver bare ikke være en begrænsning for at bidrage i en bestyrelse. Tværtimod. Læs selv med her og lad dig inspirere.
Jeg har mere end én gang harceleret over den lave værdisættelse af de såkaldt “bløde” kompetencer i bestyrelsesarbejdet. For det første fordi de på ingen måde er bløde. Det er noget af det hårdeste og mest bad ass overhovedet at kunne få mennesker til at performe. Derfor blev jeg også så glad, da jeg pludselig en dag på LinkedIn spå, at Ditte Hartvig havde landet (endnu) en bestyrelsespost. Ditte CV ligner nemlig heller ikke det gængse CV - og deri ligger hele styrken. Læs selv med her.
Jeg er altid på udkig efter bestyrelser, der tager nye kompetencer ind, og derfor fyrede jeg også en konfettikanon af, den dag Dansk Installations Teknik sendte en helt særlig åben bestyrelsessøgning i cirkulation på LinkedIn. Et par måneder senere blev stillingen besat, og Thomas Lange, som er erhvervspsykolog, var den heldige og dygtige. Thomas kommer dermed ind med helt nye kompetencer, og med en alder på 32 år trækker han også aldersgennemsnittet i de danske bestyrelser ned. Her deler Thomas sin historie sammen med 3 gode råd til at lande den første bestyrelsespost.
Det seneste år har jeg holdt 80+ foredrag, og jeg har haft 150 kursister gennem forskellige forløb, men da jeg hørte Dorthe Dahlin Irvold fortælle om vejen til den første bestyrelsespost (som i Dorthes tilfælde blev til 3 poster inden for 1 år), fik jeg den tanke, at alle bare burde gøre som Dorthe. Jeg kan tale stolpe op og stolpe ned om alle de ting, du kan gøre - men tilbage står, at du skal gøre noget. Det er nemlig først og fremmest de ting, du gør, der fører til den første bestyrelsespost. Ikke de ting, du ved, eller de ting, du overvejer at gøre - men de ting, du rent faktisk gør. Læs selv med her og lad dig inspirere.
Pludselig var der én af de allerbedste beskeder i indbakken igen. Den var fra Marianne Vagn Pedersen, som kunne fortælle, at hun lige have landet sin første post. Juuhuuu! Jeg danser en glad dans hver eneste gang, en ny profil kommer i gang i én af de danske bestyrelser. Heldigvis var Marianne frisk på at dele sin historie her på Nyibestyrelsen.dk, så læs med her og lad dig inspirere.
Nogle gange pinger der bare en besked ind, som gør glad helt ned i maven og spreder smilet fra øre til øre. Sådan en besked fik jeg for et par uger siden af super seje Christina Beatrice Honoré, som begejstret delte, at hun netop havde fået sin første bestyrelsespost. Heldigvis ville hun gerne dele sin historie, så fasten your seat belt og lad dig inspirere her.
Jeg har kendt Heidi Collin i mange år, men det er ikke så længe siden at jeg mødte hende for første gang. Hun er én af dem, der altid har været i mit LinkedIn-feed, og vi har skrevet sammen flere gange, før vi mødtes. Jeg har altid tænkt, at Heidi var én af dem, der burde byde ind på de danske bestyrelser, og derfor har jeg også heppet på hende, lige siden hun meldte sig ind i kampen, og pludselig en dag var Heidi i indbakken med den bedste nyhed overhovedet: “Jeg har fået en super spændende bestyrelsespost!” Læs hele Heidis historie om vejen til den første bestyrelsespost lige her.