Det seneste år har jeg holdt 80+ foredrag om vejen til den første bestyrelsespost, og jeg har haft 150 kursister gennem forskellige forløb, men da jeg hørte Dorthe Dahlin Irvold fortælle om vejen til den første bestyrelsespost (som i Dorthes tilfælde blev til 3 poster inden for 1 år), fik jeg den tanke, at alle bare burde gøre som Dorthe.
Jeg kan tale stolpe op og stolpe ned om alle de ting, du kan gøre - men tilbage står, at du skal gøre noget.
Det er nemlig først og fremmest de ting, du gør, der fører til den første bestyrelsespost. Ikke de ting, du ved, eller de ting, du overvejer at gøre - men de ting, du rent faktisk gør.
Læs selv med her og lad dig inspirere.
Hvad laver du i dit daglige arbejde?
Jeg driver min egen virksomhed, Irvold IT & Kommunikation, hvor jeg hjælper mindre og mellemstore virksomheder med de opgaver, som en intern IT- eller marketingafdeling ellers ville tage sig af - hvis kunderne ellers havde haft sådanne afdelinger.
Derudover har jeg 27 års erfaring fra ledelsesroller inden for marketing/kommunikation, forretningsudvikling og strategi - primært i IT-branchen.
Hvorfor valgte du at gå ind i bestyrelsesarbejdet?
Da jeg for et års tid siden sagde mit faste job op for at starte egen virksomhed, forudså jeg meget hands-on arbejde omkring opbygningen og mange praktiske kundeopgaver.
For at sikre et varieret arbejdsliv med faglig sparring med andre omkring strategiske temaer, satte jeg “relevante bestyrelsesposter” på min plan.
Havde du nogle forbehold eller fordomme om bestyrelsesarbejdet, der holdt dig tilbage?
Jeg gik ind i arbejdet med at finde en bestyrelsespost med en holdning om, at jeg var nødt til at fortælle ret tydeligt, at jeg havde et ønske om at komme i bestyrelser.
Man taler om old-boys network, men det er selvfølgelig klart og helt naturligt, at bestyrelsesformænd bruger eget netværk, når de søger medlemmer. Så jeg vidste godt, at det ville blive nødvendigt at gøre en indsats for at få dem til at tænke på mig som en del af deres netværk.
Hvordan fik du din allerførste bestyrelsespost?
Først kiggede jeg mit eget netværk igennem. Det er omfattende, særligt inden for IT, og mit netværk indeholder også en del lokale erhvervsfolk.
Derefter listede jeg alle dem, jeg forestillede mig, ville kunne hjælpe mig - enten direkte eller som anbefaling. Nogle på listen havde jeg ikke haft kontakt til i mere end 20 år, og så startede jeg fra en ende af.
Helt konkret sendte jeg en mail og forklarede, at jeg søgte en bestyrelsespost, ligesom jeg også fortalte, hvad jeg kan bidrage med. Flere ringede retur om forskellige muligheder, projekter, advisory boards og bestyrelser, og så var det bare at komme i gang med at “dyrke” mulighederne.
Inden for nogle måneder førte den indsats til en plads i et advisory board, en bestyrelsespost i den lokale erhvervsforening og en bestyrelsespost i en vækstvirksomhed.
Faktisk nåede jeg ikke særligt langt ned af listen, så når jeg på et tidspunkt får plads til en bestyrelsespost mere, har jeg listen liggende klar, og så har jeg tænkt mig at fortsætte på samme måde.
Jeg ved godt, at nogle opfatter det som en barriere at tage fat i folk direkte, men lad mig bare sige: Jeg fik INGEN negativ respons på henvendelserne. Der var en enkelt, der udtrykte, at det nok ville blive op ad bakke, fordi der var mange om buddet, men ellers fik jeg kun følelsen af, at alle skubbede mig fremad og ville mig det godt.
Hvad kan du bidrage med i bestyrelseslokalet - og hvordan skaber det værdi for virksomheden?
Jeg har siddet i ledergrupper og arbejdet sammen med og supporteret bestyrelser, både i danske og internationale IT-virksomheder. Jeg synes, at jeg kan bidrage med både ledelses- og forretningsmæssig erfaring og strategiske perspektiver især inden for teknologiområdet, hvor mit netværk kan være en hjælp i forhold til fx organisatoriske emner, samarbejdspartnere og rekruttering.
Mine mange år som kommunikations- og marketingansvarlig kan være med til at sikre en god dialog mellem bestyrelse og organisation og videre til markedet, og så tænker jeg måske lidt ud-af-boksen på nogle områder, når jeg fx stiller spørgsmål, der ind imellem leder til nye diskussioner, og jeg insisterer på at bringe fx grøn omstilling i spil.
Hvad er det allerbedste ved at arbejde i en bestyrelse ?
Såre simpelt - sparring og networking med dygtige mennesker, der har samme mål.
Andet du gerne vil dele?
Jeg har i mange år arbejdet med min personlige plan for “Dorthe A/S”; Hvordan mit liv skal se ud, balancen mellem arbejde og fritid, en afklaring af mine personlige målsætninger og min plan for, hvordan jeg når dem.
Ligesom vi er mange, der planlægger, udvikler og eksekverer på jobbet, er det også vigtigt for mig at have min egen, personlige plan. Både for at sikre, at min arbejdskarriere går i den retning, jeg ønsker, og mindst lige så meget for at sørge for, at alt er i balance, og at jeg bevæger mig i den retning, JEG ønsker, så det ikke kun er tilfældigheder, der styrer. Når det er i planen, så sker det. Fx har jeg også haft en målsætning om at få mere idræt og bevægelse ind i hverdagen på flere niveauer, ligesom velgørenhed, lokal erhvervsudvikling og forfatterskab også er med i planen.
Mit netværk er en virkelig vigtig del af den plan, og jeg kan ikke understrege tilstrækkelig tykt, hvor vigtigt det har været og er for udførelsen af min personlige plan.
Jeg læste “Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt” i starten af min proces og fandt den meget nyttig og konkret (jeg er vild med “konkret”).
Der ER mange Jens’er i bestyrelsesverden, og det er en fed opdagelse, at de ikke er konkurrenter, men tværtimod gerne vil spille bolden til nye spillere. Det kræver selvfølgelig, at vi sætter os selv i spil og løber med ind på banen. Faktisk er ham, der hjalp mig til bestyrelsesposten i den private virksomhed, netop Jens i jakkesæt :-)
Her finder du flere inspirerende rollemodeller:
Dét her har jeg altså glædet mig til at dele 😍
Det handler (blandt andet) om:
⭐️ Hvordan du finder din første – eller næste – bestyrelsespost
⭐️ Hvordan du helt konkret kan bruge en bestyrelsesuddannelse
⭐️ Hvordan du kan tackle afslag og nej’er
Jeg siger det bare: Vi er mange, som kan lære MEGET af Tina 🔥
Læs med og lad dig inspirere her!
Så er den her: Bestyrelsesrapporten 2024 fra BoardPartner. En af de rapporter, jeg bruger allermest, når jeg underviser og når jeg holder foredrag, fordi den kortlægger det danske bestyrelseslandskab i sin helhed. Ikke kun de store, ikke kun de små, ikke kun de børsnoterede, ikke kun et udsnit, som det ellers er tendensen i mediebilledet. Men alle danske virksomheder og deres bestyrelser. Bestyrelsesrapporten er derfor en gave for en bestyrelsesaktivist, og jeg har kastet mig over konklusionerne. Læs selv med her.
Her gang der er mange åbne opslag, bliver min indbakke oversvømmet af gode spørgsmål, og senest fik jeg et af de spørgsmål, som jeg endnu ikke havde besvaret på hverken blog eller i podcast før, nemlig:
”Jeg vil gerne søge en af posterne.
Hvordan skriver jeg en god ansøgning?”
Find selv svaret her.
Hvordan overbeviser man 300 dedikerede medlemmer, når der er tale om et demokratisk valg i en medlemsejet bestyrelse? 🤔
Dét ved Mette - og vi er så heldige, at hun gerne vil dele sin historie samt alle tips og tricks med os. Mette er mega sej og inspirerende, så det må du altså ikke gå glip af 💥
Læs med og lad dig inspirere her!
Niklas Hall er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk. Han anbefaler blandt andet:
⭐️ Som ny i en bestyrelse er det godt med ydmyghed og undren
⭐️ Frivillige bestyrelser kan også noget - undervurder ikke læringen derfra
Læs med og lad dig inspirere her!
Grith har mange tips og tricks i ærmet - og hun anbefaler blandt andet:
⭐️ Vær tålmodig og mærk efter
⭐️ Sig det højt og brug dit netværk
⭐️ Hav styr på potentielle interessekonflikter
Vil du have endnu flere tips og tricks? Læs Griths historie her og lad dig inspirere!
Lise-Lotte Firring Jensen er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Jeg mødte Lise-Lotte første gang i november - og jeg kan lige love dig for, at der er sket meget siden da 🚀
Læs Lise-Lottes historie og lad dig inspirere!
Der er mange forskellige veje til den første bestyrelsespost 🛣
Maja Dalgaard Pøhler har formået at tage en lidt anderledes vej end de fleste - og dén historie skal du selvfølgelig ikke snydes for 🤩
Læs Majas historie og lad dig inspirere her!
Lise Rønfeldt Bagger er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Lises rolle i bestyrelseslokalet er at have kommunikationsbrillerne på, hvor hun blandt andet siger:
Uanset om man skal sælge et produkt, en sag eller noget helt tredje, så er kommunikative kompetencer afgørende bl.a. i forhold til brand, omdømme, kendskab og synlighed - og for at forebygge og/eller håndtere kriser.
Læs Lises historie og lad dig inspirere her!
En besked fra Simon tikkede pludselig ind i min indbakke tilbage i januar 2022. Og siden da er vores veje begyndt at krydse hinanden - og dét er jeg rigtig glad for!
Simon er nemlig super inspirerende og meget dedikeret - og så beundrer jeg virkelig hans gå-på-mod.
Læs med her og bliv inspireret af Simons historie og vej til den første bestyrelsespost!
Charlotte Gøttler er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Charlotte brænder for at sætte sine strategiske og taktiske erfaringer i spil, hvor hun synes det er super givende at skabe vækst i en virksomhed - eksempelvis ved at positionere og synliggøre 🤩
Læs Charlottes historie og lad dig inspirere her.
Jens Kristians historie er super inspirerende for alle unge, der gerne vil i gang - og ikke mindst for alle de fremsynede bestyrelser, som overvejer, om de unge måske også skulle ha’ en plads - eller i det mindste - en stemme ved bordet.
Jeg kan ikke få armene ned 🙌🏼 Vi har brug for mange flere som Jens Kristian. Han er mega sej og inspirerende. Faktisk er vi så heldige, at han gerne vil dele sin historie med os her på Nyibestyrelsen.dk. Læs med og lad dig inspirere lige her!
Anna Kathrine Matthiesen var én af dem, jeg kun kendte fra LinkedIn, indtil hun en dag dukkede op på et af mine kurser. Jeg havde lagt mærke til hende, fordi hun i en ung alder blev udnævnt til partner i Vertica. Vertica er et e-handelshus, som ligger i Aarhus, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at Anna havde masser at byde ind med i en bestyrelse. Der gik heller ikke lang tid, før jeg så, at hun havde landet sin første bestyrelsespost. Læs selv med her, hvor Anna deler sin historie.
Jeg stødte første gang på Mathilde i ét af mine kommentarspor på LinkedIn. Det var et opslag om min netop lancerede podcast, og her dukkede hun pludselig dukkede op med kommentaren: “Super spændende emne.
En podcast som denne kunne jeg godt have brugt, da jeg som 26 årige gik ind i min første bestyrelsespost”. Kæmpe YAY altså. Selvfølgelig fordi hun var begejstret for podcasten (🥳) , men også fordi hun havde landet sin første bestyrelsespost som 26- årig. Få selv Mathildes historie her.
Jeg stødte på Pernille Gry Petersens vanvittigt spændende profil i et kommentarspor på LinkedIn, hvor hun kommenterede på et af mine opslag. Pernilles kommentar gjorde mig nysgerrig, fordi hun arbejdede i flere bestyrelser - med en baggrund som socialrådgiver. Læs selv Pernilles historie her.
Jeg stødte på Anne på LinkedIn, da hun dukkede op i en artikel i Børsen, som handlede om Djøf’ere i de danske bestyrelser, og jeg faldt over for hendes kommunikationsbaggrund og ESG-erfaring, for det er verdens bedste eksempel på, at der er brug for noget nyt i de danske bestyrelser.
Når Anne kan arbejde som formand for 30.000 privatansatte i Djøf og dertil arbejde som næstformand for 108.000 medlemmer i Djøf, har vi endnu et virkelig godt eksempel på, at der er mange forskellige kompetencer, som kan bringes i spil i bestyrelseslokalet. Også de kommunikationsfaglige og ESG - selv på formandsposten.
Læs selv Annes super inspirerende historie lige her.
“Hvis man ikke selv gør noget aktivt, så sker der altså ikke noget”
Sådan plejer jeg altid at sige… 💬
Men det er ikke tilfældet for Maria Lya Leerbeck.
Hun var ikke aktivt søgende, men alligevel dumpede der en mail ind i indbakken med emnet “Bestyrelsespost”.
Læs Marias historie og lad dig inspirere her.
Julie Lindegaard er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Julies rolle i bestyrelseslokalet er blandt andet at skabe strategisk synlighed, hvor hun er særligt optaget af kommunikation, strategi, ledelse og udvikling.
Læs Julies historie og lad dig inspirere her.
For et halvt år siden vidste jeg ikke, hvem Anne Willemoes var. Men lige pludselig begyndte vores veje at krydse hinanden - og dét er jeg rigtig glad for!
Anne er nemlig super inspirerende og meget dedikeret - og så beundrer jeg virkelig hendes gå-på-mod.
Læs med her og bliv inspireret af Annes historie og vej til den første bestyrelsespost - og de næste to som er kommet efterfølgende 🤩
For et par måneder siden tikkede der én af de allerbedste beskeder ind i indbakken. Den var fra superseje Julie Møgelvang Bjørnsholm som skrev, at hun lige havde fået sin første bestyrelsespost - og endda også en post i et advisory board.
Jeg kan ikke få armene ned, og vi er så heldige at Julie gerne vil dele sin historie med os her på Nyibestyrelsen.dk.
Fasten your seat belt og lad dig inspirere her.
Christian Bech Nørhave er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Jeg har haft fornøjelsen af at møde Christian på to kurser; Sådan finder du vej til din første bestyrelsespost og Kom i mål med en knivskarp bestyrelsesprofil. Her gik det hurtigt op for mig, at én ting er sikkert; Christian er en super stærk netværker som arbejder målrettet og ambitiøst - og dét er altså vejen frem!
Læs med og lad dig inspirere!
Lisbet mødte jeg første gang under Coronanedlukningen i 2020, hvor jeg var inviteret ind i hendes netværksgruppe for at holde et oplæg om vejen til den første bestyrelsespost. Derfor blev jeg også så glad, da Lisbet dukkede op i Goodtalks, hvor vi hver måned sætter vejen til den første bestyrelsespost på agendaen - og endnu gladere, da hun sagde ja til at dele vejen til den første post her på Nyibestyrelsen.dk. For den første post har hun nemlig fået - faktisk har hun fået flere. Og så var der også den, hun sagde nej til. Læs selv med her.
Karen Melchior er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk. Karen kommer nemlig med en tung baggrund fra den offentlige sektor, og så er hun oprindeligt uddannet inden for det humanistiske felt. Det behøver bare ikke være en begrænsning for at bidrage i en bestyrelse. Tværtimod. Læs selv med her og lad dig inspirere.
Jeg har mere end én gang harceleret over den lave værdisættelse af de såkaldt “bløde” kompetencer i bestyrelsesarbejdet. For det første fordi de på ingen måde er bløde. Det er noget af det hårdeste og mest bad ass overhovedet at kunne få mennesker til at performe. Derfor blev jeg også så glad, da jeg pludselig en dag på LinkedIn spå, at Ditte Hartvig havde landet (endnu) en bestyrelsespost. Ditte CV ligner nemlig heller ikke det gængse CV - og deri ligger hele styrken. Læs selv med her.
Jeg er altid på udkig efter bestyrelser, der tager nye kompetencer ind, og derfor fyrede jeg også en konfettikanon af, den dag Dansk Installations Teknik sendte en helt særlig åben bestyrelsessøgning i cirkulation på LinkedIn. Et par måneder senere blev stillingen besat, og Thomas Lange, som er erhvervspsykolog, var den heldige og dygtige. Thomas kommer dermed ind med helt nye kompetencer, og med en alder på 32 år trækker han også aldersgennemsnittet i de danske bestyrelser ned. Her deler Thomas sin historie sammen med 3 gode råd til at lande den første bestyrelsespost.
Det seneste år har jeg holdt 80+ foredrag, og jeg har haft 150 kursister gennem forskellige forløb, men da jeg hørte Dorthe Dahlin Irvold fortælle om vejen til den første bestyrelsespost (som i Dorthes tilfælde blev til 3 poster inden for 1 år), fik jeg den tanke, at alle bare burde gøre som Dorthe. Jeg kan tale stolpe op og stolpe ned om alle de ting, du kan gøre - men tilbage står, at du skal gøre noget. Det er nemlig først og fremmest de ting, du gør, der fører til den første bestyrelsespost. Ikke de ting, du ved, eller de ting, du overvejer at gøre - men de ting, du rent faktisk gør. Læs selv med her og lad dig inspirere.
Pludselig var der én af de allerbedste beskeder i indbakken igen. Den var fra Marianne Vagn Pedersen, som kunne fortælle, at hun lige have landet sin første post. Juuhuuu! Jeg danser en glad dans hver eneste gang, en ny profil kommer i gang i én af de danske bestyrelser. Heldigvis var Marianne frisk på at dele sin historie her på Nyibestyrelsen.dk, så læs med her og lad dig inspirere.
Nogle gange pinger der bare en besked ind, som gør glad helt ned i maven og spreder smilet fra øre til øre. Sådan en besked fik jeg for et par uger siden af super seje Christina Beatrice Honoré, som begejstret delte, at hun netop havde fået sin første bestyrelsespost. Heldigvis ville hun gerne dele sin historie, så fasten your seat belt og lad dig inspirere her.
Jeg har kendt Heidi Collin i mange år, men det er ikke så længe siden at jeg mødte hende for første gang. Hun er én af dem, der altid har været i mit LinkedIn-feed, og vi har skrevet sammen flere gange, før vi mødtes. Jeg har altid tænkt, at Heidi var én af dem, der burde byde ind på de danske bestyrelser, og derfor har jeg også heppet på hende, lige siden hun meldte sig ind i kampen, og pludselig en dag var Heidi i indbakken med den bedste nyhed overhovedet: “Jeg har fået en super spændende bestyrelsespost!” Læs hele Heidis historie om vejen til den første bestyrelsespost lige her.
Jeg har en indre ild, der brænder for at vi får mange flere forskellige profiler i gang i de danske bestyrelser, og lige præcis den ild bryder ud i lys lue, når det tikker en besked à la denne ind i indbakken:
“ Hej Laura,
Så er den første bestyrelsespost i hus og jeg starter til august :)”
Her kan du læse meget mere om Mies vej til den første bestyrelsespost.