Hvordan kom du egentlig i gang?
Sådan er der mange, der spørger, hvis talen falder på bestyrelsesarbejde. Som om det dersens bestyrelsesland er et forjættet land, hvortil kun de færreste har adgang. Hvor man skal have en særlig nøgle for at komme ind. Og hvor man slet ikke selv kommer og banker på døren.
Don't call us, we'll call you.
En bestyrelsespost er et bestyrelsesjob
Men sådan er det jo ikke. En bestyrelsespost er et job som så mange andre.
Det kræver selvfølgelig nogle kompetencer og nogle kvalifikationer, men det gør alle andre typer af jobs også.
Udfordringen med de 'bestyrelsesjobs', der er derude, er nok snarere, at de i endnu højere grad end såkaldt alm. jobs cirkulerer i lukkede netværk.
Faktisk er det iflg. SMV bestyrelsesrapporten 2024 fra BoardPartner kun 7%, der besættes via åbne opslag.
Og det må man så gøre sig klart og arbejde med.
Kvalifikationer og kompetencer
Men bare lige for at starte med begyndelsen. Selvfølgelig skal man have kvalifikationerne. Man skal kunne tænke strategisk og langsigtet, og man skal kunne gennemskue forskellige former for organisering, man skal kunne læse et regnskab, vurdere risici og tænke i forretningsmodeller.
Her skriver jeg mere om de ting, man skal kunne.
Når det så er sagt, skal de bestyrelseskandidater, der endnu ikke har indtaget deres første post, selvfølgelig ikke performe bedre på disse parametre end alle andre bestyrelsesmedlemmer.
Vi har stadig alt for mange familiebestyrelser, alt for mange evighedsbestyrelser og alt for mange kontrolbestyrelser.
De danske bestyrelser på ingen måde bemandet af de rene orakler.
Så bliv ikke skræmt, men tag opgaven alvorligt og gå ind i den med en ambition om at gøre dit allerbedste. Så skal virksomheden nok vurdere, om du har præcis de kvalifikationer og den erfaring, de har brug for.
Kræver det så en bestyrelsesuddannelse?
Nej. En bestyrelsesuddannelse er ikke et krav eller en forudsætning for at lande en bestyrelsespost.
Faktisk er det ganske, ganske få bestyrelsesmedlemmer, der har en bestyrelsesuddannelse.
Er du alligevel nysgerrig på, hvad man lærer på bestyrelsesuddannelserne, deler jeg løs i min podcast.
Her ligger en opdateret oversigt over alle de episoder, der er dedikeret til indhold, viden og værktøjer fra bestyrelsesuddannelsen.
Find nøglen til bestyrelseslokalet
Men lad os se på alle de ting, du kan gøre for at lande de dersens poster.
Hvis du søger i mindre og mellemstore virksomheder, er der nogle meget simple indsatser, du kan sætte i gang:
Start med følge med på Nyibestyrelsen.dk på LinkedIn. Her deler jeg alle de åbne opslag, jeg ser (og jo, der er stadig alt for få, men jeg deler alle dem, der trods alt er derude)
Snak med de bestyrelsesmedlemmer eller -formænd, du kender. Hvad er deres erfaringer? Er der noget, du kan bruge? 60% af alle bestyrelsesposter bliver besat gennem netværk, så du skal ud og udvide dit bestyrelsesrelevante netværk
Snak med de revisorer, advokater og erhvervsrådgivere fra banken, du kender. Tit og ofte er det dem, der er de betroede rådgivere for ejerlederne ude i SMV'erne, som har brug for en bestyrelse.
Tal med dit lokale erhvervsråd eller erhvervshus. Der er stor forskel på, hvad de lokale erhvervsråd arbejder med og prioriterer, men særligt ude i de mindre lokalsamfund kan erhvervsrådet være en god indgang, fordi de er i dialog med det lokale erhvervsliv. Find de arrangementer, der henvender sig til virksomhedsejerne, duk op og snak med dem om deres virksomhed, deres ledelse og deres bestyrelser.
I det hele taget handler det om at gøre opmærksom på dit kandidatur.
Få andre til at åbne døren
Bestyrelsesposter kommer meget sjældent dumpende ned fra himlen, uden at du har rørt en finger.
Ingen i denne verden kan gætte, at du er nysgerrig på bestyrelsesarbejdet og på udkig efter poster, hvis ikke du deler det.
Så sig det højt.
Først og fremmest kan du annoncere dit kandidatur på din egen LinkedIn-profil. Fortæl dit netværk, at du søger, og hvad du mener du kan bidrage med.
Husk så at holde øje med, hvem der kommenterer og reagerer. De er dit - måske nye - bestyrelsesrelevante netværk.
Deltag i debatten. Der er mange fora, hvor bestyrelsesarbejdet debatteres og diskuteres. Byd endelig ind, hvis du har noget relevant at byde ind med.
Det sker på LinkedIn, hvor du fx kan følge ASNET, BoardPartner, Nyibestyrelsen.dk og Bestyrelseskvinder, som alle deler masser af bestyrelsesrelevant og - interessant indhold.
Så du skal ud og og fortælle verden om dit kandidatur. Der er i øjeblikket et øget fokus på professionalisering af bestyrelsesarbejdet, så der er et hav af gå-hjem-møder og seminarer, du kan deltage i. Ofte ganske gratis. Hold fx øje med ovenstående organisationer og lokale netværk, fx gennem dit lokale erhvervsråd.
Velkommen i bestyrelsen
Pludselig en dag bliver du inviteret indenfor. Fordi du har de helt konkrete kompetencer og kommer med lige præcis den erfaring, den pågældende virksomhed har brug for i bestyrelseslokalet. Og skal skal du se løjer.
For præcis som med det første job, handler det om at få den første post. Så kommer mulighederne. Du er nemlig pludselig selv kommet ind på den anden side af den dér dør, som tidligere ikke var til at vriste op.
Bag den dør sidder alle bestyrelsesmedlemmerne og taler med hinanden om nye muligheder. Så der er også flere muligheder til dig.
Omvendt kan du nu også være med til at gå over til benævnte dør og åbne den for nye medlemmer.
Husk altid hvordan det var at stå på den anden side og kig ud engang imellem.
Der er så mange gode kompetencer og kvalifikationer, som det ville være brand-ærgerligt ikke at få i spil i bestyrelseslokalet.
Når du ser dem, er det nemlig pludselig dig, der kan byde velkommen indenfor.
De er så dygtige, dem der står derude på den anden side af døren: De mangler bare lige at finde nøglen.
Foretrækker du at lytte?
Så deler jeg i denne episode af min podcast mine 3 allerbedste råd til at lande en bestyrelsespost.
I denne episode giver jeg det ultimative tip til dine kaffesnakke, så de reelt flytter noget.
Måske er der en post, du gerne vil søge? Så deler jeg tips til den gode ansøgning i denne episode.
Måske vil du gerne vide, hvad andre har gjort? Så ligger her en række episoder med nye bestyrelsesspirer, som har landet den første post og - skridt for skridt - deler, hvad de gjorde.
Her skriver jeg også om vejen til bestyrelseslokalet:
Med blot 28 år på bagen, en baggrund inden for entreprenørskab, 1 bestyrelsespost og hele 2 advisory boards i rygsækken, så kan Andreas’ historie forhåbentlig være en inspiration for dig, som måske leder efter DIN første bestyrelsespost.
Let’s go!
Jeg glemmer aldrig dengang en bestyrelsesaspirant spurgte mig:
“Laura, hvad er dit allerbedste tip til at komme i gang med bestyrelsesarbejdet?”
Det vile nok være at gøre som en gartner. Øh. A hva Laura??
Læs med og blev meget klogere på mit volapyk!
Hvorfor bliver kvalifikationer altid nævnt, når vi taler om kvinder i bestyrelser – men sjældent når det handler om mænd i bestyrelser?
Er netværksrekrutterede mænd bare automatisk kvalificerede?
Læs med og forstå hvorfor det er på høje tid at revurdere rekrutteringen!
P.S. det handler ikke kun om ligestilling, men også om økonomisk vækst.
Tror du (også), at de danske bestyrelser er bemandet af rene orakler?
Heldigvis har jeg gjort det til min mission at gøre op med denne misforståelse.
Læs med og bliv klogere på, hvordan det rent faktisk hænger sammen i bestyrelsesland!
De formelle krav til bestyrelsesarbejdet kan godt virke en smule uigennemskuelige, men her deler jeg de kompetencekrav, de forskellige bestyrelsesnetværk stiller til deres medlemmer. Har du de kompetencer, er du derfor bestyrelsesklar. Og så har jeg kun 1 ting at sige: Sæt i gang!
Nu sker det jo alt for sjældent, at vi ser åbne opslag, når virksomheder er på jagt efter nye bestyrelsesmedlemmer. Iflg. Boardpartners SMV Bestyrelsesrappprten 2024 er det kun 7% af alle bestyrelsesposter, der besættes via åbne opslag. Derfor også så meget mere grund til at fejre - og dele - alle de åbne bestyrelsesopslag, jeg ser. I denne uge er det ren juuuhuuuu - for der er flere!
Bestyrelserne i dansk erhvervsliv ses som en form for forjættet land, hvor det er svært at komme ind. Nøglen er svær at finde, og der er sjældent nogen, der åbner døren indefra og byder velkommen indenfor. Men hvordan finder man så vejen, hvis man nu gerne vil derind? Jeg har - baseret på årelang indsamling af erfaringer - en række bud.
Flere undersøgelser viser, at bestyrelsesmedlemmer selv synes, de gør det rigtig godt…
…Direktørerne er bare ikke altid enige. Det er vi nødt til at tage alvorligt, for det er 100% ligegyldigt, hvad vi mener og beslutter som bestyrelse, hvis ikke vi har ejerskab fra direktionen.
Læs med og find ud af hvad vi kan gøre for at komme tendensen til livs!
Den største fejl man kan begå? Nok at overse de unge og dygtigste kandidater. Det er altså bare et kæmpe NAY.
Læs med og find ud af hvem det i virkeligheden går ud over – og hvorfor det er tid til at ændre kurs!
I dag er bæredygtighed et emne, som nærmest alle virksomheder bliver nødt til at forholde sig til. Det fylder – underligt nok – ikke lige så meget hos de danske bestyrelser, som jo ellers burde fungere som virksomhedens øverste strategiske ledelse.
Læs med her og bliv meget klogere på bæredygtighed i det danske bestyrelseslandskab!
Jeg er altid helt lykkelig på eksamendage.
Det er simpelthen verdens største privilegium bare at sidde der og blive beriget og inspireret af et væld af gode cases, som stammer fra det virkelige liv.
Det skal selvfølgelig ikke kun komme mig og censor til gode, glæde og gavn, så hermed (nogle af) de observationer, jeg gjorde mig efter 2 fuldkommen fantastiske eksamensdage på bestyrelsesuddannelsen for kvinder.
Nogle gange er der – selv for folk som mig med skærebrænderstemme – brug for en mikrofon.
Når forsamlingen er stor nok, og når emnet er vigtigt nok. Fx når emnet er: Vejen til den værdiskabende bestyrelse.
Så den mikrofon har jeg tændt for i podcastepisode 55 med titlen: “Sådan etablerer du en bestyrelse, der sparker r** (og skaber maksimal værdi) for dig som ejer(leder)”.
For knap og nap et år siden sprang jeg ud som fast klummeskribent i Sjællandske Nyheder. YAY.
Her sætter jeg (surprise) det værdiskabende bestyrelsesarbejde på agendaen. Dobbelt YAY.
I min allerførste artikel sætter jeg spørgsmålstegn ved, om landets ejerledere kan bruge deres bestyrelses, når kristen for alvor rammer?
I 2023 etablerede GEVs bestyrelse et Young Advisory Board, som skal rådgive, kvalificere, hjælpe og udfordre bestyrelsen. Altså kæmpe YAY og kæmpe forbillede siger jeg bare.
Men når det er sagt, så kan jeg simpelthen ikke forstå, at virksomheder ikke i langt højere grad inviterer de unge indenfor i det strategiske arbejde.
Kære Laura,
Jeg har hørt nogle af dine podcast episoder med stor interesse, da jeg er ny i en NGO bestyrelse. Men jeg søger også ressourcer om civilsamfundsbestyrelser mere specifikt, og vil høre om du har tips?
Sådan lød den en dag i indbakken, og faktisk har jeg en fantastisk anbefaling til FJ, som skrev.
Den får du også lige her.
Det er ingen hemmelighed, at bestyrelsesposterne gemmer sig rigtig godt derude.
Derfor kunne jeg godt tænke mig at spørge dig:
Mangler du stadig at sætte bestyrelsesposterne i din virksomhed fri?
Læs med her og finde ud af om det er på høje tide at ryste bestyrelsesposen!
Når jeg underviser på div. bestyrelsesuddannelser, er bestyrelsestrends altid en fast del af pensum.
Vi skal nemlig kigge fremad, og vi skal være strategisk relevante for at levere det gode, gedigne, værdiskabende bestyrelsesarbejde.
Derfor har jeg også dedikeret 2 episoder af podcasten til netop bestyrelsestrends.
Læs mere her.
Man kan vente på, at bestyrelsesposterne kommer dumpende ned fra himlen (*), eller man kan sætte snuden i sporet og begynde at arbejde aktivt på finde de helt rigtige muligheder.
Her får du de 4 strategier, der virker.
Kalder dig, der arbejder med HR eller erhvervspsykologi!
Er du på udkig efter din første eller næste bestyrelsespost?
Læs med her, hvor du får de skarpeste argumenter, som du kan tage med til din bestyrelsessamtale og overbevise om, at din viden og erfaring er en game changer for mange bestyrelser.
For første gang i podcastens historie har jeg inviteret en gæst til at komme forbi igen – og det er der en helt særlig grund til 🚀
Puk Falkenberg har nemlig inviteret os med til sin eksamen på bestyrelsesuddannelsen 🔥
Uden at afsløre for meget, så kan jeg garantere, at her er masser af inspiration at hente – og jeg kan ikke få armene ned 🙌🏼
Lyt med her!
Undrer du dig også over, at jeg udbyder bestyrelsesuddannelser samtidig med, at jeg påstår, at de slet ikke er nødvendige?
Så læs med her og bliv meget klogere!
Leder du også efter relaterbare rollemodeller?
En af de ting, jeg selv har erfaret, er, at rollemodeller virker. Derfor samler jeg på gode historier, som flere måske kan genkende sig selv i. For dørene skal altså åbnes for mange, mange flere.
Læs med her!
Mit seneste kursus i SOHO i Kødbyen var en kæmpe succes, men GISP det blev udsolgt på ingen tid.
Derfor får du nu muligheden for at være den første til at høre om nye kurser, så snart jeg får stablet ét på benene.
Og hvis du ikke kan vente, kan du også tilmelde dig 1:1 sparring, hvor jeg garanterer dig for, at vi sammen får styr på de 3 afgørende indsigter, som vil styrke DIN bestyrelsesrejse.
Nu stikker jeg altså lige hånden i hvepsereden. So hold on tight.
Jeg ser flere nye bestyrelseskandidater betale for at få adgang til poster.
Men helt ærligt. Hvad foregår der lige?
I sin tid spurgte jeg alle jer skønne mennesker i Bestyrelsesland, hvad I hver især oplever, som de allerstørste barrierer, når det kommer til at lande jeres første (eller næste) forjættede post.
Nu er jeg klar til dele de 3 absolut største barrierer – og komme med nyttige råd til, hvordan du kan overvinde dem!
Over 200 af jer seje mennesker i Bestyrelsesland har modtaget “Bliv bestyrelsesklar", og det har givet mig 5 unikke indsigter, som jeg rigtig gerne vil dele med dig.
Læs selv med her!
Jojo, du får masser af viden og masser af værktøjer på en bestyrelsesuddannelse. Men det allervigtigste, du skal udvikle er noget helt andet.
Læs med her.
Svaret er ja, men sørg for at der er fuld åbenhed, og vær opmærksom på alle nuancerne.
Dem serverer jeg for dig lige her.
Jeg har efterhånden mange episoder af min podcast, som handler om de første, spæde skridt til den første bestyrelsespost.
Dem har jeg samlet her - til dig, der også er klar til at tage de første skridt ud i bestyrelsesland.
Jeg var til konference, og hen over frokosten sad jeg sammen med én, som havde taget en bestyrelsesuddannelse og nu var i tvivl om, hvordan hun rent faktisk skulle finde en bestyrelsespost.
Det møder jeg (desværre) ganske ofte, men her havde hun selv en idé om, hvad hun ville gøre, og derfor spurgte hun også mere konkret:
Er der ikke et sted, jeg kan dele min profil?
...og jo, der er flere steder, og dem deler jeg her.
Jeg deler også, hvad du ellers kan gøre for at øge sandsynligheden for at lande de dersens poster.
De formelle krav til bestyrelsesarbejdet kan godt virke en smule uigennemskuelige, men her deler jeg de kompetencekrav, de forskellige bestyrelsesnetværk stiller til deres medlemmer. Har du de kompetencer, er du derfor bestyrelsesklar. Og så har jeg kun 1 ting at sige: Sæt i gang!
Nu sker det jo alt for sjældent, at vi ser åbne opslag, når virksomheder er på jagt efter nye bestyrelsesmedlemmer. Iflg. Boardpartners SMV Bestyrelsesrappprten 2024 er det kun 7% af alle bestyrelsesposter, der besættes via åbne opslag. Derfor også så meget mere grund til at fejre - og dele - alle de åbne bestyrelsesopslag, jeg ser. I denne uge er det ren juuuhuuuu - for der er flere!
Bestyrelserne i dansk erhvervsliv ses som en form for forjættet land, hvor det er svært at komme ind. Nøglen er svær at finde, og der er sjældent nogen, der åbner døren indefra og byder velkommen indenfor. Men hvordan finder man så vejen, hvis man nu gerne vil derind? Jeg har - baseret på årelang indsamling af erfaringer - en række bud.
Man kan vente på, at bestyrelsesposterne kommer dumpende ned fra himlen (*), eller man kan sætte snuden i sporet og begynde at arbejde aktivt på finde de helt rigtige muligheder.
Her får du de 4 strategier, der virker.
Undrer du dig også over, at jeg udbyder bestyrelsesuddannelser samtidig med, at jeg påstår, at de slet ikke er nødvendige?
Så læs med her og bliv meget klogere!
Nu stikker jeg altså lige hånden i hvepsereden. So hold on tight.
Jeg ser flere nye bestyrelseskandidater betale for at få adgang til poster.
Men helt ærligt. Hvad foregår der lige?
Jeg har efterhånden mange episoder af min podcast, som handler om de første, spæde skridt til den første bestyrelsespost.
Dem har jeg samlet her - til dig, der også er klar til at tage de første skridt ud i bestyrelsesland.
Jeg var til konference, og hen over frokosten sad jeg sammen med én, som havde taget en bestyrelsesuddannelse og nu var i tvivl om, hvordan hun rent faktisk skulle finde en bestyrelsespost.
Det møder jeg (desværre) ganske ofte, men her havde hun selv en idé om, hvad hun ville gøre, og derfor spurgte hun også mere konkret:
Er der ikke et sted, jeg kan dele min profil?
...og jo, der er flere steder, og dem deler jeg her.
Jeg deler også, hvad du ellers kan gøre for at øge sandsynligheden for at lande de dersens poster.
Hver gang jeg starter en ny bestyrelsesuddannelse op, skal vi selvfølgelig lære hinanden at kende, og for at det hele ikke ender i endeløse opremsninger af alenlange CV'er, stiller jeg 3 simple spørgsmål:
Hvad hedder du?
Hvad laver du i dit daglige arbejde?
Hvad er din motivation for at være med her på uddannelsen?
Her er motivationen særligt interessant, for de seneste år er der flere og flere, som er med, fordi de drømmer om et mere fleksibelt arbejdsliv - og her passer bestyrelsesarbejdet perfekt ind i ligningen.
Hvis du følger med her på kanalen, fordi du er klar til at byde ind på de første - eller næste - bestyrelsesposter, vil jeg bare gerne sige tusind tak. Tak fordi du følger med - og tusind tak for du også har lyst til at byde ind på bestyrelsesarbejdet. Det er såååå vigtigt, at vi får mange flere forskellige kompetencer, erfaringer og talenter i spil i de danske bestyrelser. Vil du også i gang? Så vil jeg helt vildt gerne vise vej til din første bestyrelsespost. Læs med her.
Dét her har jeg altså glædet mig til at dele 😍
Det handler (blandt andet) om:
⭐️ Hvordan du finder din første – eller næste – bestyrelsespost
⭐️ Hvordan du helt konkret kan bruge en bestyrelsesuddannelse
⭐️ Hvordan du kan tackle afslag og nej’er
Jeg siger det bare: Vi er mange, som kan lære MEGET af Tina 🔥
Læs med og lad dig inspirere her!
Så er den her: Bestyrelsesrapporten 2024 fra BoardPartner. En af de rapporter, jeg bruger allermest, når jeg underviser og når jeg holder foredrag, fordi den kortlægger det danske bestyrelseslandskab i sin helhed. Ikke kun de store, ikke kun de små, ikke kun de børsnoterede, ikke kun et udsnit, som det ellers er tendensen i mediebilledet. Men alle danske virksomheder og deres bestyrelser. Bestyrelsesrapporten er derfor en gave for en bestyrelsesaktivist, og jeg har kastet mig over konklusionerne. Læs selv med her.
Her gang der er mange åbne opslag, bliver min indbakke oversvømmet af gode spørgsmål, og senest fik jeg et af de spørgsmål, som jeg endnu ikke havde besvaret på hverken blog eller i podcast før, nemlig:
”Jeg vil gerne søge en af posterne.
Hvordan skriver jeg en god ansøgning?”
Find selv svaret her.
Hvordan overbeviser man 300 dedikerede medlemmer, når der er tale om et demokratisk valg i en medlemsejet bestyrelse? 🤔
Dét ved Mette - og vi er så heldige, at hun gerne vil dele sin historie samt alle tips og tricks med os. Mette er mega sej og inspirerende, så det må du altså ikke gå glip af 💥
Læs med og lad dig inspirere her!
Niklas Hall er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk. Han anbefaler blandt andet:
⭐️ Som ny i en bestyrelse er det godt med ydmyghed og undren
⭐️ Frivillige bestyrelser kan også noget - undervurder ikke læringen derfra
Læs med og lad dig inspirere her!
Grith har mange tips og tricks i ærmet - og hun anbefaler blandt andet:
⭐️ Vær tålmodig og mærk efter
⭐️ Sig det højt og brug dit netværk
⭐️ Hav styr på potentielle interessekonflikter
Vil du have endnu flere tips og tricks? Læs Griths historie her og lad dig inspirere!
Har du en plan? En skudsikker plan for at lande dine første - eller næste - bestyrelsesposter?
Fantastisk! Afsted med dig. De danske bestyrelser venter derude.
Mangler du planen? Eller tiden til at eksekvere? Så læs med her.
Lise-Lotte Firring Jensen er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Jeg mødte Lise-Lotte første gang i november - og jeg kan lige love dig for, at der er sket meget siden da 🚀
Læs Lise-Lottes historie og lad dig inspirere!
Der er mange forskellige veje til den første bestyrelsespost 🛣
Maja Dalgaard Pøhler har formået at tage en lidt anderledes vej end de fleste - og dén historie skal du selvfølgelig ikke snydes for 🤩
Læs Majas historie og lad dig inspirere her!
Lise Rønfeldt Bagger er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Lises rolle i bestyrelseslokalet er at have kommunikationsbrillerne på, hvor hun blandt andet siger:
Uanset om man skal sælge et produkt, en sag eller noget helt tredje, så er kommunikative kompetencer afgørende bl.a. i forhold til brand, omdømme, kendskab og synlighed - og for at forebygge og/eller håndtere kriser.
Læs Lises historie og lad dig inspirere her!
En besked fra Simon tikkede pludselig ind i min indbakke tilbage i januar 2022. Og siden da er vores veje begyndt at krydse hinanden - og dét er jeg rigtig glad for!
Simon er nemlig super inspirerende og meget dedikeret - og så beundrer jeg virkelig hans gå-på-mod.
Læs med her og bliv inspireret af Simons historie og vej til den første bestyrelsespost!
Charlotte Gøttler er endnu én af de inspirerende og relatérbare rollemodeller for alle jer, der læser med her på Nyibestyrelsen.dk.
Charlotte brænder for at sætte sine strategiske og taktiske erfaringer i spil, hvor hun synes det er super givende at skabe vækst i en virksomhed - eksempelvis ved at positionere og synliggøre 🤩
Læs Charlottes historie og lad dig inspirere her.
Du ved det godt. Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt. Du kan også hedde [indsæt dit navn] og ha' masser at bidrage med i en bestyrelse. Men nogle gange kan man godt komme til at tvivle. Jeg kan se det i min indbakke, og jeg husker det fra mig selv. Men der var én ting, der gjorde en kæmpe forskel for mig. Læs selv med her.
Jens Kristians historie er super inspirerende for alle unge, der gerne vil i gang - og ikke mindst for alle de fremsynede bestyrelser, som overvejer, om de unge måske også skulle ha’ en plads - eller i det mindste - en stemme ved bordet.
Jeg kan ikke få armene ned 🙌🏼 Vi har brug for mange flere som Jens Kristian. Han er mega sej og inspirerende. Faktisk er vi så heldige, at han gerne vil dele sin historie med os her på Nyibestyrelsen.dk. Læs med og lad dig inspirere lige her!
For nogle år siden frarådede jeg folk at tage en bestyrelsesuddannelse. Seriøst. Hvis der var én i indbakken, som spurgte, så svarede jeg: “Jeg ville ikke tage en bestyrelsesuddannelse, for jeg tror simpelthen ikke det er det, du mangler. Du kan allerede alt det, du skal kunne - og det er ikke mere uddannelse, du har brug for. Du skal bare gå ud og opsøge nogle af alle de 200.000+ poster, der ligger derude“. Jeg er heldigvis blevet mere rund med alderen, men jeg har stadig en vigtig anke mod langt de fleste bestyrelsesuddannelser. Læs selv med her.
Anna Kathrine Matthiesen var én af dem, jeg kun kendte fra LinkedIn, indtil hun en dag dukkede op på et af mine kurser. Jeg havde lagt mærke til hende, fordi hun i en ung alder blev udnævnt til partner i Vertica. Vertica er et e-handelshus, som ligger i Aarhus, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at Anna havde masser at byde ind med i en bestyrelse. Der gik heller ikke lang tid, før jeg så, at hun havde landet sin første bestyrelsespost. Læs selv med her, hvor Anna deler sin historie.
Du ved måske allerede, hvordan jeg landede min første bestyrelsespost? Ellers kan du høre hele historien i 1. episode af min podcast. Men du har nok aldrig hørt om de bestyrelsesposter, jeg ikke fik? Få hele historien her.
Sidste gang endnu et skønt hold af bestyrelseskandidater fandt vej til de første bestyrelsesposter, snakkede vi (blandt meget andet) om blufærdigheden over at byde ind i bestyrelsesland. For hvorfor er det egentlig så svært? Læs med her, find nogle svar - og bask så alle barrierer af vejen 💥
Jeg stødte første gang på Mathilde i ét af mine kommentarspor på LinkedIn. Det var et opslag om min netop lancerede podcast, og her dukkede hun pludselig dukkede op med kommentaren: “Super spændende emne.
En podcast som denne kunne jeg godt have brugt, da jeg som 26 årige gik ind i min første bestyrelsespost”. Kæmpe YAY altså. Selvfølgelig fordi hun var begejstret for podcasten (🥳) , men også fordi hun havde landet sin første bestyrelsespost som 26- årig. Få selv Mathildes historie her.
I starten af 2023 blev jeg kontaktet af dygtige Pia Davidsen fra Skibleriet, som var i gang med et nyhedsbrev til Jyske Banks Private Banking-kunder. Én af artiklerne i nyhedsbrevet skulle handle om vejen til den første - eller næste - bestyrelsespost, og her fik Pia kogt alle mine rablerier ned i et virkelig godt skriv med 4 simple veje til den første post. Læs med her.